Franciaágy: mitől francia?

Elérhetõségek
E-mail:info@butor7.hu

Franciaágy: mitől francia?

FranciaágyakFranciaágyak széles választékával, kedvező árakkal és megbízható, könnyen kezelhető webshoppal várjuk vásárlóinkat! Keressen minket bizalommal Ön is! 

Hazánkban a franciaágyak a legnépszerűbb fekvőhelyek közé tartoznak. Ez nem véletlen, hiszen rendkívül kényelmesek és mutatósak, ráadásul párok is kényelmesen aludhatnak rajtuk. Bizonyára többen gondolkoztak már el rajta, hogy vajon mitől francia a franciaágy. Nos, a kérdésre nem is olyan egyszerű a válasz, mint hinnénk, sőt, valószínűleg maguk a franciák is meglepődnének, ha tudnák, hogy Magyarországon róluk nevezték el ezeket a bútorokat. 

Ágyat készíteni már rendkívül régen kezdtek az emberek. Már jóval az időszámítás kezdete előtt rájöttek, hogy nem csak sokkal kényelmesebb, hanem biztonságosabb is, ha kicsit megemelik a fekvőhelyüket, mert oda nem mennek rovarok, rágcsálók. Az ókorban ráadásul az ágyat nem csak pihenésre használták, hanem fontos része volt a szórakozásnak és a társadalmi eseményeknek is, gyakran az ágyon ettek, illetve félig ülő, félig fekvő helyzetben cseverésztek rajta egy-egy vendégfogadás alkalmával. Később, körülbelül a középkortól kezdve lett divatos a kétszemélyes ágy, ami már hasonlított a mai franciaágyra. Ekkor már sokkal inkább csak az alvás és az intim együttlét színtere volt a bútor. A XVII. században aztán fellendült a francia textilipar, valamint a bútoripar és ezek a termékek szép lassan elérték Európa keletebbi részét, így hazánkat is. Valószínűleg ekkor nevezték el franciaágynak a berendezést, mert az igazán magas minőségű, luxus termékek onnan származtak. Hiába létezett már korábban is a franciaágy, legalábbis egy ahhoz hasonló berendezés, Franciaországnak tulajdonítottuk ezt a fajta bútort. 

Amennyiben franciaágyat szeretne vásárolni a kényelmes pihenéshez, tekintse meg webshopunk kínálatát! Válogasson kedvére termékeink közül és rendelje meg új bútorát tőlünk! Ha kérdése van, forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik szívesen segítenek Önnek mindenben a megadott elérhetőségeink bármelyikén! 

Országos házhozszállítás!

Megrendelését kizárólag házhozszállítással tudjuk teljesíteni! - Azonban számos termékünkre ingyenes házhoszállítást vállalunk, ezek a termék adatlapján fel vannak minden esetben tüntetve!

Naprakész ügyfélszolgálat

Forduljon hozzánk kérdéseivel, készséggel állunk rendelkezésére!

365 nap Garancia

Bármely elektronikusan vásárolt termékünkre 365 napos garanciát vállalunk!